2013. március 18., hétfő

Pixelbe vésett szavak: Egy monológ, a telefon túloldalára


  Előző héten írtam, hogy ebben a szekcióban olyan jeleneteket fogok írni, amik való életből jöttek. Ezt a vonalat követve most egy olyan, rövid telefonbeszélgetés egyik oldalát mutatom be, ami szó szerint így történt. Estefelé mentem haza november végén a 4-6os villamoson, mikor a mögöttem ülő ember igen csak hangos hívására lettem figyelmes. Amint elkezdtem hegyezni a fülem tisztában voltam, hogy ezt meg kell örökíteni a jövő generációinak, így hevesen jegyzetelni kezdtem a szerencsére nálam lévő kis füzetecskémbe.

Egy monológ, a telefon túloldalára
2012. Tél

  „Nem engedek az irhádnak. Nem hozom a gépem, szeme van…apple, tudod. Venni akarok egy számítógépet, egy olyan vezeték nélkülit…lehet vele internetezni, emailezni…olcsó Bécsben. Vettem egy négyzetméteres tv-t. Annyi csatorna, film van rajta…a film+ is bejön! A pornó 0-24ben van, 6ig. Azt nézem és akkor nem alszok el. A csaj olyan arcokat vág…na jó menjél, nem életet élni, biliárdoz csak. Költsd a szegény pénzed! Már megint kölcsönből biliárdozol mi?!...Olyan vagy, mint a testvérem…tudod, hogy nincs. Te vagy a bátyám idősebb vagy nálam…de nem, én vagyok a bátyád. Én vagyok az idősebb. Nálam van a dzsímbín. Van egy karton söröm…tudod, ott a patkányok megrágják a kupakját. Kevertem egy komponenst…patkánymérget. Azt nem eszik meg…”
               
  A mellettem ülő középkorú nő, festett vörös hajjal, aki eddig egy zsebbibliát olvasott 11 óra körül a villamoson most rám nézett. Láttuk egymáson, mindketten a beszélgetést figyeltük és egyszerre mosolyodtunk el, enyhe szomorúsággal mindkettőnk szemében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése